وبلاگ نویسی و تبلیغ زبان فارسی
يك کارشناس ارتباطات و رسانه گفته: « بدون شک گسترش روزافزون وبلاگهاي فارسي، و اقبال عمومي و فراگير نسبت به اين پديده مهم، نقش غير قابل انکاري در رونق زبان فارسي داشته است.»
محسن صانعي يارندي، در گفتوگو با خبرنگار سرويس نگاهي به وبلاگهاي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت: « تعامل روبه تزايد افراد در پناه زبان فارسي و با استفاده از وبلاگ نويسي، توانسته است تاثيرات بسيار مهمي در معرفي قابليتها و نقش کاربردي اين زبان به معرض نمايش بگذارد. انتشار اخبار مربوط به گرايش به وبلاگ و و بلاگنويسي و استفاده زياد ايرانيان از آن، خود به طور غير مستقيم تبليغ زبان فارسي است.»
وي اظهار داشت: « صاحبان وبلاگها به فراخور ديد، سليقه، گرايشات و سطح تحصيلات خود، از وبلاگ و تواناييهاي آن، به بهترين نحو بهره ميجويند و به خاطر ماهيت و نفس وبلاگ که الزامي چون ويرايش حرفهاي براي انتشار را با خود ندارد، ما شاهد نمايش يک ادبيات راحت و قابل هضم براي خوانندگان وبلاگها هستيم. البته شايد بتوان بررسي وبلاگهاي فارسي را به خاطر ارائهي بسترهاي گوناگون درزمينه ادبيات محاورهاي، به يک گروه محقق پيشنهاد داد.»
وي گفت: «ارائهي اجباري شيوه وروش نگارش به نويسندگان وبلاگها، به شکست ميانجامد. چرا که وبلاگ، فضايي شخصي است که افراد بدون واهمه از ويرايش و نظارت حرفهاي، و در هر ساعت از شبانه روز در هر زمان که بخواهند به بيان نقطه نظرات خود ميپردازند.»
صانعي با اشاره به معرفي آيين نگارش فارسي در بخش ويژه سرويس دهندگان فارسي، تاكيد كرد: «اما نميتوان اجبار به رعايت آن را در پيشنويس برپايي وبلاگ درخواست کرد. در عين حال نميتوان پايبند نبودن وبلاگ نويسان به رعايت دقيق آيين نگارس فارسي را خطري جدي براي ماهيت زبان فارسي دانست.»
وي افزود: « آشنايي خوانندگان و صاحبان وبلاگها با کلمات رايج در پديده وبلاگنويسي، که عموما به زبان انگليسي هستند، را نيز نميتوان خطري براي زبان فارسي محسوب كرد. کلماتي مثل کامنت، تاپيک، پست و امثال آنها، تا وقتي که معمول است و معادل شايستهاي نيافتهايم، همچنان مورد استفاده قرار خواهند گرفت و اين خود سختي و اهميت غير قابل انکار انتخاب معادل را براي کلمات فارسي روشن ميکند.
18 آذر 1396 ساعت 19:06
[…] گروه لاگ » Blog Archive » وبلاگ نویسی و تبلیغ زبان فارسی […]