یک کارشناس ارتباطات و رسانه گفته: « بدون شک گسترش روزافزون وبلاگهای فارسی، و اقبال عمومی و فراگیر نسبت به این پدیده مهم، نقش غیر قابل انکاری در رونق زبان فارسی داشته است.»
محسن صانعی یارندی، در گفتوگو با خبرنگار سرویس نگاهی به وبلاگهای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار داشت: « تعامل روبه تزاید افراد در پناه زبان فارسی و با استفاده از وبلاگ نویسی، توانسته است تاثیرات بسیار مهمی در معرفی قابلیتها و نقش کاربردی این زبان به معرض نمایش بگذارد. انتشار اخبار مربوط به گرایش به وبلاگ و و بلاگنویسی و استفاده زیاد ایرانیان از آن، خود به طور غیر مستقیم تبلیغ زبان فارسی است.»
وی اظهار داشت: « صاحبان وبلاگها به فراخور دید، سلیقه، گرایشات و سطح تحصیلات خود، از وبلاگ و تواناییهای آن، به بهترین نحو بهره میجویند و به خاطر ماهیت و نفس وبلاگ که الزامی چون ویرایش حرفهای برای انتشار را با خود ندارد، ما شاهد نمایش یک ادبیات راحت و قابل هضم برای خوانندگان وبلاگها هستیم. البته شاید بتوان بررسی وبلاگهای فارسی را به خاطر ارائهی بسترهای گوناگون درزمینه ادبیات محاورهای، به یک گروه محقق پیشنهاد داد.»
وی گفت: «ارائهی اجباری شیوه وروش نگارش به نویسندگان وبلاگها، به شکست میانجامد. چرا که وبلاگ، فضایی شخصی است که افراد بدون واهمه از ویرایش و نظارت حرفهای، و در هر ساعت از شبانه روز در هر زمان که بخواهند به بیان نقطه نظرات خود میپردازند.»
صانعی با اشاره به معرفی آیین نگارش فارسی در بخش ویژه سرویس دهندگان فارسی، تاکید کرد: «اما نمیتوان اجبار به رعایت آن را در پیشنویس برپایی وبلاگ درخواست کرد. در عین حال نمیتوان پایبند نبودن وبلاگ نویسان به رعایت دقیق آیین نگارس فارسی را خطری جدی برای ماهیت زبان فارسی دانست.»
وی افزود: « آشنایی خوانندگان و صاحبان وبلاگها با کلمات رایج در پدیده وبلاگنویسی، که عموما به زبان انگلیسی هستند، را نیز نمیتوان خطری برای زبان فارسی محسوب کرد. کلماتی مثل کامنت، تاپیک، پست و امثال آنها، تا وقتی که معمول است و معادل شایستهای نیافتهایم، همچنان مورد استفاده قرار خواهند گرفت و این خود سختی و اهمیت غیر قابل انکار انتخاب معادل را برای کلمات فارسی روشن میکند.